Blog anjer en roos thee
Blog

De voordelen van anjer en roos thee

bij Petra de Niet op Aug 30, 2023

Een van onze tea flower soorten is anjer met roos thee. Een extra bijzondere thee omdat je deze niet snel in de Nederlandse winkel vindt, jammer wat het is heerlijke thee met gezondheidsvoordelen! In deze blog vertellen we je daar meer over.

De ingrediënten en oorsprong

Onze anjer en roos thee wordt geproduceerd in Yunnan China en worden met de hand geplukt tijdens de bloeit. Vervolgens worden ze op natuurlijke wijze gedroogd en zijn ze vers, schoon en vrij van toevoegingen: het zijn echt alleen de bloemen die gebruikt worden voor de thee.

De thee bestaat uit alleen de bloemblaadjes van de anjer en roos plant, de rest van de plant is niet eet- of drinkbaar of smaakt heel bitter. De bloemblaadjes van de anjer en roos hebben een zoet bloemige smaak met een sterke aroma. De rozenblaadjes geven naast hun heerlijke smaak ook een heerlijke geur van de thee af. De thee is dus mooi om naar te kijken, smaakt lekker en geeft een heerlijke geur af in je huis: 3 vliegen in 1 klap.

Hier kun je het pakket met anjer en roos thee bestellen:

Wanneer deze thee drinken?

Anjer en roos thee is ook een perfecte thee voor speciale gelegenheden, feesten en bijeenkomsten. De thee ziet er prachtig uit als je hem serveert in een glazen theepot of een glas, omdat je dan de bloemblaadjes en kleuren goed kunt zien.

De thee kun je op elk moment van de dag drinken, maar het fijnste is om hem ‘s avonds te drinken gezien het kalmerende effect. Ook kun je deze thee koud drinken, hoe je hem koud het beste kunt bereiden kun je in deze blog lezen.

De gezondheidsvoordelen van anjer en roos thee

Naast de heerlijke smaak hebben anjer en roos ook gezondheidsvoordelen:

  • Ontstekingremmende eigenschappen
  • Pijn verlichting
  • Zwelling vermindering
  • Gaat keelpijn, hoofdpijn en vermoeidheid tegen
  • Vermindert stress
  • Kan helpen bij het verminderen van menstruatiekrampen
  • Bevordert een gezonde spijsvertering
  • Kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens
  • Kan helpen bij het verminderen van slapeloosheid

Bovendien bevat het vitamine C en antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezonde huid en het immuunsysteem ondersteunen. Regelmatig thee drinken kan daarom een goede gewoonte zijn om je lichaam gezond te houden.

Om optimaal van deze voordelen te kunnen genieten, wordt aangeraden om minimaal drie koppen thee per dag te drinken. Dit lijkt misschien veel, maar gelukkig kun je één theebloem tot wel drie keer heropschenken. Op deze manier kun je meerdere potten thee zetten met dezelfde theebloem en hoef je niet steeds een nieuwe theebloem te pakken.

Door het drinken van thee kun je niet alleen genieten van de smaak, maar ook van de vele voordelen die het biedt voor je gezondheid. Probeer dus eens vaker thee te drinken en ontdek wat het voor jou kan betekenen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.